Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Jak spędzacie wolny czas na Ruczaju?
|
| Autor |
Wiadomość |
Wojtek
Już nie taki nowy :)

Ilość postów: 77
|
Jak spędzacie wolny czas na Ruczaju?
Chodzi mi o zarówno te komercyjne jak i niekomercyjne formy spędzania wolnego czasu. Niejednokrotnie siedzimy z moją drugą połową zastanawiając się co by tu ze sobą zrobić?  .
Najczęstszym rozwiązaniem jest wyjście do kina, pójście na spacer np. na skałki, ewentualnie rower i wycieczka w kierunku Wisły.
Jeśli jest trochę więcej czasu pozostaje samochód i jazda gdzieś dalej - np. do Ojcowa. Ewentualnie wieczorem wyjście do knajpy - ale to już bez samochodu  .
Ciekaw jestem jak Wy spędzacie wolny czas, bo przyznam szczerze, że czasami brakuje pomysłów  .
|
|
| 24-05-2007 08:38 |
|
zezik
Unregistered
|
RE: Jak spędzacie wolny czas na Ruczaju?
- skaly (skalki twardowskiego w okolicy wiec korzystac trzeba), jak nie ma kto poasekurowac mozna na trawers na sadystowce
- rowerek (i np. trasa do Tynca)
- spacerek za motorole (super pola, odrobina spokoju)
to tak na szybko, a jak wiecej czasu to siup w Tatry
|
|
| 24-05-2007 09:41 |
|
Wojtek

Ilość postów: 77
|
Hmm, powiem, że zadzwoniłem do KKJK, miła i sympatyczna Pani poinformowała mnie o kosztach tj. 30zł / 30 minut i o wolnych terminach.
Natomiast jak będzie na miejscu to się okaże, ale po rozmowie telefonicznej jestem dobrej myśli  .
Na rolkach dawniej coś tam się strałem jezdzić, ale to jeszcze w starym miejscu zamieszkania, ewentualnie nad Wisłą.
|
|
| 26-05-2007 10:55 |
|
bertus
Nowy użytkownik

Ilość postów: 4
|
My sąsiadami często chodzimy do Starych Koni na piwko, bardzo tam sympatycznie jest. Jak są zawody w skokach w KKJK to też idziemy pooglądać.
Zawsze można iść na osiedlowy basen albo na kort tenisowy, czy na badmingtona - wszystko pod ręką.
|
|
| 30-05-2007 12:05 |
|
grzech

Ilość postów: 8
|
jeśli basen, to polecam skawinę - po szczegóły zapraszam tu,
a zwłaszcza otwarty od 1 czerwca basen przy torze kajakowym - w tym wypadku warto też wspomnieć o tamtejszej hali sportowej i starorzeczu wisły, na którym można popływac wypożyczonym kajakiem; w ogóle imprezki na torze kajkowym są  - a ich plan tu
koniki + korty + boisko (+basen, ale nie polecam) - także w j&j center w skotnikach
basen na szuwarach jest mały, drogi i wiecznie zarezerwowany 
rowerami można też na południe - w stronę klinów borkowskich (fort), sidziny (ładny dworek nad stawem), skawiny, radziszowa (super łąki i lasy) - i na zachód - na podgórki tynieckie, a na północ - tylko rzut beretem do lasku wolskiego 
a poz tym - to w górki rzeczywiście niedaleko, a z drugiej strony - jura na wyciągnięcie ręki
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-06-2007 20:51 przez grzech.)
|
|
| 13-06-2007 20:42 |
|