Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
smbrd
Nowy użytkownik

Ilość postów: 4
|
RE: internet
Moje wymagania to: tani.
Jestem przyzwyczajony do małego transferu i nie korzystam dużo z neta w domu. Telewizji również nie potrzebuję.
Potrzebuje tylko "okno na świat".
|
|
| 05-07-2007 15:39 |
|
Wojtek
Już nie taki nowy :)

Ilość postów: 77
|
Jakie masz na mysli otwarte sieci? Takie, ktorych uzytkownik nie zabezpieczył? To chyba niezbyt w porzadku  .
Inna rzecz to kwestie bezpieczeństwa. Korzystajac z takiego rozwiazania balbym się nawet sprawdzić maila, nie mowiac o zalogowaniu gdziekolwiek.  .
smbrd jesli nie masz duzych wymagań to bierz podstawowy pakiet w Ghnet, maja chyba nawet jakas promocję wakacyjną  .
|
|
| 06-07-2007 16:04 |
|
Mały
Często na forum

Ilość postów: 158
|
Dlatego że się niewywiązują z umów pobierając kasę zgodnie z umową.
Nie mówię tylko o swoim przykładzie (ja nie mam i nie miałem UPC - zraziłem się ich reklamą, gdzie było napisane 25 zł/miesiąc, a po zadzwonieniu pani w słuchawce mi powiedziała, że 25 zł jest za pierwsze pół roku, a potem 70... coś przez rok. Umowa miała być na min. 1,5 roku. Jak jej wyliczyłem ile wyjdzie za miesiąc przez te pół roku, to mi odparła, że reklama nie kłamie, tylko nie mowi całej prawdy...).
Ze znajomych ktorzy się wpakowali w UPC narzeka każdy jeden.
Zdarzają się odłączenia z sieci (mimo uregulowanych opłat), ktorych nikt nie ma zamiaru naprawiać. Po wykonaniu telefonu na informację - cyrk i odbijanie piłeczki, że to nie ich wina.
Szczerze mówiąc, to nie spotkałem chyba nikogo, kto miałby dłużej UPC niż trzy miesiące i nie klnął na tą firmę.
|
|
| 08-07-2007 17:22 |
|
szybki
Już nie taki nowy :)

Ilość postów: 8
|
Mały napisał(a):Dlatego że się niewywiązują z umów pobierając kasę zgodnie z umową.
Nie mówię tylko o swoim przykładzie (ja nie mam i nie miałem UPC - zraziłem się ich reklamą, gdzie było napisane 25 zł/miesiąc, a po zadzwonieniu pani w słuchawce mi powiedziała, że 25 zł jest za pierwsze pół roku, a potem 70... coś przez rok. Umowa miała być na min. 1,5 roku. Jak jej wyliczyłem ile wyjdzie za miesiąc przez te pół roku, to mi odparła, że reklama nie kłamie, tylko nie mowi całej prawdy...).
Ze znajomych ktorzy się wpakowali w UPC narzeka każdy jeden.
Zdarzają się odłączenia z sieci (mimo uregulowanych opłat), ktorych nikt nie ma zamiaru naprawiać. Po wykonaniu telefonu na informację - cyrk i odbijanie piłeczki, że to nie ich wina.
Szczerze mówiąc, to nie spotkałem chyba nikogo, kto miałby dłużej UPC niż trzy miesiące i nie klnął na tą firmę.
dzięki Mały będe miał to na uwadze
|
|
| 08-07-2007 22:07 |
|
smbrd
Nowy użytkownik

|
Na Raciborskiej 13 jest bardzo slaby sygnał WiFi kilku sieci. Dwie niezabezpieczone: FON - coś tam i Poland - coś tam. Sygnały są na tyle słabe, że muszę stać z laptopem bez przerwy przy oknie i tylko czasem udaje się połączyć z jakąkolwiek siecią. Nawet, jeżeli sieć jest niezabezpieczona, to koniec końców i tak trzeba wykupić jakiś abonament (FON).
WiFi odpada.
W administracji dowiedziałem się, że łącze stałe dostępne jest tylko z UPC lub GHNet. Opinie są anty-UPC-owe, więc zostaje tylko jedno wyjście.
Dzięki za opinie.
|
|
| 09-07-2007 09:53 |
|
slawiek
Nowy użytkownik

Ilość postów: 3
|
GHnet jest ok. Nie dziala tylko czasami jak jest burza.
|
|
| 14-07-2007 09:53 |
|
miszka
Nowy użytkownik

|
Witam, jako nowy członek społeczności Ruczaju i tego forum chciałem podpiąć się do tematu z własnym problemem..
Szukam dostawcy internetu na ul. Miłkowskiego 21. Dzwoniłem do: UPC, GHnet, Ramtel, Lama, i jeszcze kilku innych providerów. Niestety żaden nie obejmuje zasięgiem mojej lokalizacji. Jestem więc skazany na Aster  ( lub na jakąś sieć lokalną. Jeśli ktoś wie o istnieniu sieci osiedlowej będącej w zasięgu Miłkowskiego 21 to proszę o info
Dziękuję i pozdrawiam
Michał
|
|
| 19-07-2007 11:56 |
|